Coronita premiantului

Coronita premiantului

In vremea copilariei, bucuria noastra la sfarsit de an scolar, era purtarea celebrei coronite din flori. Cand luam coronita de flori si o carte sau doua cadou ca premiu pentru tot efortul nostru depus in timpul anului, in care am invatat sa luam note bune, eram fericiti, vazand ca eforturile noastre au fost rasplatite. Dar cea mai mare fericire era cand ne uitam in ochii parintilor nostrii si vedeam lacrima plina de emotie din coltul ochilor mamei. Stiam ca vorbise cu cateva zile inainte sa comande coronita, mandra ca o voi purta.

Din pacate, in ziua de astazi, noi, mamicile generatiei noastre, nu mai putem trai acele bucurii, si mandria ca avem un copil care primeste o coronita la sfarsit de an. Acum nu mai sunt note, nu mai sunt premii, nu mai exista premiantul clasei. La unele scoli pentru a pastra cat de cat traditia, se fac coronite pentru toti copiii din clasa. Insa nu mai traiesti acele clipe pline de emotie si mandrie.

 

Ieri, a fost una din acele zile, ultima zi de scoala, zi in care toti copii impreuna cu parintii au fost la festivitatiile de inchiere a anului scolar. Am intrat in curtea scolii plini de emotii si de bucurie, mandrii de copiii nostrii care cresc si se fac si ei “oameni mari”.

Fără comentarii

Postează un comentariu

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.